Sveriges starkaste man 2021

SSM_ny_750x923

Om evenemanget

Missa inte slaget om att bli Sveriges starkaste man! Tio utvalda män som är starkast i Sverige kommer till Live! den 20 november för att göra upp om titeln Sveriges starkaste man! Johnny Hansson som vann Sveriges starkaste man 2020 ska försvara titeln mot resterande.  

I finalen kommer de tio starkaste männen i Sverige tävla i sex utmanande grenar för att avgöra vem som kan titulera sig Sveriges starkaste man 2021. Det kommer bli en utmanande och tung tävling med grenar som är unika för strongmansporten, och som är underhållande för hela familjen. Kom och heja på de kämpande atleterna, se svetten rinna och njut av den upplevelse som strongman är! 

Deltagare

Meet and greet med atleterna

Direkt efter avslutad tävling och prisutdelning kommer alla de tävlande finnas tillgängliga för er som är på plats. Du får då möjlighet att snacka, ta ett kort ihop med din favorit och dessutom så kommer några även ha lite mindre försäljning av produkter från sina egna märken. 

Tävlingsgrenar

Apollonpress för max!
Här tror vi på att vi kan få se ett nytt svenskt rekord sättas, alltså över 185,5 kg ska lyftas från golvet och pressas upp på raka armar! Helt galet tungt, men vi tror på det!

Farmers walk
På domarens signal ska deltagarna man mot man lyfta upp och bära 150kg väska i varje hand i 20 meter för att där runda ett objekt och sedan bära väskorna tillbaka och bryta mållinjen.

Här gäller det att ha en en stor del greppstyrka, snabbhet och självklart råstyrka. Snabbast vinner!

Däck & loadingmedley
domarens signal ska deltagarna sida vid sida välta ett ca 400kg tungt entreprenaddäck 4 gånger/vält. Och direkt efter det hämta och bära två objekt på vardera 120-140kg i 15 meter och lasta dessa på ett 120cm högt podie. När samtliga objekt ligger lastade på podiet så stannar tiden. Snabbast vinner!

I den här grenen krävs det förutom råstyrka både explosivitet, snabbhet och framförallt uthållighet för att hinna med alla moment inom maxtiden!

Bilmarklyft
Bilmarklyft är en klassisk marklyftsvariant i strongmansammanhang och det ska bli riktigt kul att ha med det i årets final. Deltagarna så utföra så många lyft de bara orkar på 60 sekunder, så det är inte nog med att det ska lyftas.. det ska lyftas många gånger också! 

Truckpull
Deltagaren fästs med sele och stropp i lastbilen och drar sig själv och lastbilen framåt med hjälp av ett grovt rep som är väl förankrat.

Det kommer att bli så mäktigt att köra den här grenen inomhus på finalen i Live! Arena 20/11! Vi kan vänta oss en rejäl urladdning för atleterna som till publikens jubel kommer att förflytta lastbilen ca 20 meter så snabbt de kan. Detta kommer att bli mäktigt!1

Atlasstenar
Den sjätte och sista är inget undantag, mer ikonisk gren inom vår sport är svårt att hitta. Klart att det kommer att bli atlasstenar och självklart kommer det att vara man mot man som det ska vara!
 
Varianten av atlasstenar vi har valt är en stenserie på 5 stenar. Och det blir ingen dålig stenserie heller:
 
– 120kg sten till 170cm podie
– 140kg sten till 160cm podie
– 160kg sten till 150cm podie
– 180kg sten till 140cm podie
– 200kg sten till 130cm podie

Datum & tider

20 november 2021
HUSET ÄR ÖPPET MELLAN: Kl. 11.00 – 16.00
TÄVLINGSTID: Kl. 12.00

KVÄLLSEVENEMANG: Kl. 18.00 – 24.00. från 18 år, personer mellan 16-18 år får komma in i målsmans sällskap

ARRANGÖR: Live! i samabete med Kraftkamp


BILJETTPRIS

Gratis för barn under 13 år
100 :-  mellan 13-17 år
250 :- från 18 år

Företag på plats

Nr.1 Råstyrka gym

Råstyrka gym kommer finnas på plats och sälja av sina flera snygga egendesignade tröjor, snacka träning och coaching. Sväng förbi och ta ett snack med Olof mellan någon gren.

Besök deras hemsida

Nr.2 Nordic Traning gear

Nordic Traning Gear finns på plats och visar upp och säljer av sin tränignsutrustning. Bälten, remmar, magnesium och massa annat finns att kika på i deras monter. Sväng förbi och prova lite ny träningsutrustning. 

Besök deras hemsida

Nr.3 Swedish Power Equipment

Nästa företag att presentera till SSM-finalens Expo är

Swedish Power

Equipment. I deras hörna kan ni klämma och känna på deras svensktillverkade strongmanutrustning och bolla tankar och idéer med Ola som bygger all utrustningen. Är det något du vill ha byggt så löser Ola det.

Nr.4 Viktskivan

Nästa företag att presentera till SSM-finalens Expo är

Viktskivan

Viktskivan.se – Sveriges nya destination för dig som älskar träning! I deras monter kommer du kunna prova deras deras prisvärda deadlift barbell med ett introduktionspris på endast 3599:- och annan prisvärd träningsutrustning från en småländsk återförsäljare! Jacob kommer att vara på plats hos @viktskivan och visa er deras sortiment.

Passa på att besöka deras nystartade butik på www.viktskivan.se!

Nr.5 Nordic Fighter

Nästa företag att presentera till SSM-finalens Expo är

Nordic Fighter

Nordic Fighter AB med Varumärket Thor Fitness importerar och säljer fitness, styrke och kampsports produkter. Vi gör våra inköp direkt ifrån noga utvalda tillverkare och fabriker utan mellanhänder. Därför kan Vi erbjuda våra kunder marknadens mest prisväda träningsprodukter. VI önskar er varmt välkomna att besöka oss på SSM-finalens Expo eller besök vår hemsida
www.nordicfighter.com

Nr.6 MaxStyrka

Nästa företag att presentera till SSM-finalens Expo är

MAXstyrka

MAXstyrka.se har i mer än ett decennium varit en samlingsplats för alla som gillar strongman och kraftsport. Sedan sju år tillbaka har vi dessutom drivit podden MAXstyrka Radio där framstående styrkeatleter har intervjuats.

Hitta hit & Boende

image

Har du en bit att åka? Varför inte passa på att stanna kvar i Älmhult och kombinera en tung upplevelse med en styrkande övernattning på IKEA Hotell! Vakna upp och käka en god hotellfrukost dagen efter, och kanske till och med samma dag som tävlingen för att i lugn och ta dig till Live! Arena där tävlingen hålls. 
Erbjudandet går att nyttja upp till två nätter mellan datumen 19-22 november 2021.

695 :- Natt för 2 personer*
Gäller för 2 personer i Grand Lit rum med frukost

595 :- Natt för 1 person*
Gäller för 1 person i Grand Lit rum med frukost


Live! Arenas läge är väl synligt intill väg 23 i Älmhult. Med ca 2200 parkeringsplatser och en väl utbyggd kollektivtrafik är tillgängligheten mycket stor. För dig som bor i Älmhult finns gott om korta vägar oavsett om du promenerar, åker kommunalt eller tar bilen.

OM DU KOMMER MED BIL

Åker du bil och kör på väg 23, håll till höger till Haganäsleden i Älmhult. Efter avfarten sväng höger till Handelsvägen och därefter första avfarten i rondellen. Om du ska besöka Live! så ligger byggnaden till vänster om IKEA varuhuset (gamla IKEA fynd).

TAR DU BUSSEN

Väljer du att åka kollektivt från Älmhults station kan du ta grön buss nummer ett på läge B. Bussen stannar mitt på handelsområdet och resan tar endast cirka fem minuter. Du kan ta bussen från samma busshållsplats på handelsområdet för att åka tillbaka till stationen. I Länstrafiken Kronobergs reseapp eller på bussen kan du köpa biljett. Läs mer på Länstrafiken Kronoberg hemsida.

TAR DU TÅGET

Öresundståg, Pågatåg Express och Krösatåg går genom Älmhult station direkt från Hässleholm Centralstation och Växjö resecentrum. Tågen stannar några gånger i timmen, till sent. Läs mer på Skånetrafikens hemsida.


TAXI

Vid beställning av taxi, uppge Älmhults handelsplats, Handelsvägen 6 i Älmhult.
Älmhultsbygdens Taxi AB, telefon 0476-102 02, [email protected]

LADDA DIN ELBIL

Vid Älmhults handelsplats cirka 2 200 parkeringsplatser. Det finns gott om handikapparkeringar och intill centrats entréer finns även miljöparkeringar för elbilar. Dessutom erbjuder vi barnfamiljer att parkera nära entréerna på våra markerade familjeplatser. Oavsett var du står, parkerar du gratis. Välkommen till oss!

Mat i Älmhult

Sugen på burgare? Då är Blackbird Burgers and Bar helt rätt väg att gå! Ett otroligt omtyckt ställe som är väl värt ett besök. 

För att se deras meny kan du besöka deras Facebooksida. Blackbird Burgers and Bar

Restaurang Thai palace serverar traditionell mat från det Thailändska köket.

På kvällen erbjuder de rätter från deras a la carte. Ett populärt alternativ är den mongoliska buffén, där Ni själva väljer vad som ska tillagas på beställning. Den mongoliska buffén öppnar kl 18.00 på fredagar och på lördagar vid ca 12.00.

Klicka här för att se menyn

Sibyllarestaurang med Drive In , öppet alla dagar 10-22. På deras Facebook kan du att hitta erbjudanden samt kampanjer och massor av andra rolig saker. Sibylla ligger dessutom bara några minuters gångavstånd från Live! Arena där tävlingen kommer att hållas. 

Sibylla Älmhult Facebook

Fler matställen och information om Älmhult finns här: Se & göra i Älmhult

Missa inte detta - Årets styrkeshow!