SVERIGES STARKASTE KVINNA 2023

Vi hoppas självklart att ni är många som kommer att anmäla er till årets Onlinekval. Dels för att ni slutgiltigt kämpar om att vara en av de 11 finalisterna som tillsammans med regerande mästaren Anna Harjapää kämpar om titeln i årets final. Men även för att mäta er styrka mot alla andra starka tjejer i vårt avlånga land. Visa att ni finns, vi vet att ni är både många och att ni är sjukt starka! Vår förhoppning är att utövare i andra styrkesporter tar ett sidospår i strongwoman!

Regerande mästare Anna Harjapää är direktkvalad till finalen där hon kommer försvara sin titel mot de 11 bästa från onlinekvalet.

I finalen utlovar vi fina prispengar i VARJE gren där grenseger är värd 1000:-, 2:a plats 500:- och 3:e plats 300. Och som om inte det vore nog minst 15000:- till topp 3 i totalen i tävlingen!

TIDSLINJE FÖR ONLINEKVALET 2023

Anmälan öppnar måndag 27/3 18:00

Sista anmälningsdag 16/4

Onlinekvalet startar 1/5 och pågår till och med söndagen 14/5

Lördag 27/5 18:00. Onlinekvalet släpps i sin helhet på vår YouTube. De 11 finalisterna presenteras i slutet av sändningen och i samband med detta släpper vi även årets finalgrenar.

KVALGRENAR

3RM MARKLYFT

Maxtid 30 sekunder

Tiden startas när du påbörjar första lyftet. Remmar och figure 8 okej. Bälte okej. Hitcha okej. Ej dräkt. Valfri internationell skivstång som hämtas från golvet. Varje repetition ska låsas ut i höft och knä, droppa inte vikten, ej touch and go utan vikten ska vara död när nästa repetition påbörjas. Tre repetitioner ska utföras på så tung vikt som möjligt inom den satta maxtiden på 30s. 

5RM PRESS

Maxtid 45 sekunder

Tiden startas när du påbörjar första lyftet. 5 repetitioner på så tung vikt som möjligt. Vikten hämtas från golvet, vänds upp, stöts/pressas och låses ut över huvudet på raka armar. Det är okej att droppa vikten från utlåstlåst läge. Bältesvändning okej. 5 godkända repetitioner ska utföras inom maxtiden som är satt till 45s.

FARMERS WALK

Farmers Walk 15 + 15 meter. Max vikt. 

– Markera ut tydlig start och mållinje. Väskans framkant på startlinjen. Väskorna ska även stå på underlaget, dvs ej upphöjt på gummimattor eller liknande för att minska upplyft. 

– OBS! I grenen är det viktigt att du startas av någon med en tydlig startsignal, görs det ej ogillas bidraget. Börja filma i god tid innan start så startsignal kommer med. Parametrarna vi tar hänsyn till i grenen är vikt i första hand och tid i andra hand. Är ni flera som går sträckan med samma vikt så rangordnas ni sinsemellan efter tid.

Utförande:
– När startsignalen går så ska atleten lyfta upp och bära väskorna 15 meter och bryta bortre mållinjen med väskornas framkant. Sätt ned väskorna och vänd dig om och bär väskorna tillbaka. Tiden stannar när framkant på väskan bryter start/mållinjen. Hela sträcka, 15 + 15 meter ska genomföras inom maxtiden som är 60 sekunder.

– Fritt antal nedsättningar.
– Ej tillåtet med dragremmar/grips

Som vi skrev är det jämna 5kg höjningar som gäller i farmers walk. Detta är för att det ska bli så rättvist som möjligt. Så ingen vinner med 0,5kg utan det är jämna 5kg som gäller i höjning. Och vikten kommer att avrundas NED till närmaste 5kg intervall av oss. Inget ni behöver tänka på utan ni rapportera bara in vikten ni har burit per hand/väska till oss så avrundar vi.

SVERIGES STARKASTE KVINNA 2023

Startavgiften för Onlinekvalet till Sveriges Starkaste Kvinna 2023 kostar 400:- och i den ingår följande:

En tävlingströja som SKA bära när ni genomför och filmar kvalgrenarna.

Medalj och pokal som kommer på posten till alla som deltar.

Om ni är en av de 11 bästa i Onlinekvalet som går vidare till finalen så deltar ni i finalen gratis – ingen startavgift utöver den ni betalar för att delta i Onlinekvalet.

SKICKA IN DINA FILMER

För att skicka in video gör du såhär:

1. Gå in på sprend.se
2. Klicka på Välj en fil, och välj din video
3. Fyll i vår mail kontakt@kraftkamp.se
4. Fyll i NAMN – KLASS – GREN – TID/VIKT/REPP
5. Klicka på Sprenda filen

– Klart!

SPONSORER

Huvudsponsor:

– Gymkompaniet

Tävlingssponsorer:
– AN Fasader
– Holmers Bygg och Montage
– Handelsplats Åseda
– Viktskivan
– Joe’s Mek och Service
– Nordic Training Gear
– Profilgruppen
– Dina Försäkringar
– Tyngre
– Skånska Tak
– Klarvik
– Granflo Bygg och Montage
– Work System
– Wahlbergs bygg