Tävlingar

Gärdsgårdsserien

Första deltävlingen arrangerades i februari 2018. Från början tänkt som en enkel och avskalad amatörserie i folkklassen med två klasser. Inga funktionärer, sponsorer, domare, publik eller speaker. Deltagare valde själv klass utefter sin egna styrka/förmåga. Lätta klassen – lättare vikter och lämplig för nybörjare. Tunga klassen – lite tyngre vikter och lämpligt för de lite starkare. Från och med 2020 utökades serien med en tredje klass – Elitklassen. Tanken med Elitklassen är att minska steget mellan folkklassen och tävlingar i SSM. Ingen av våra tävlingar är viktklassindelad – vad du väger saknar betydelse.

Silverryggen

Gärdsgårdsserien blå (1)

En folkklasstävling för oss veteraner över 40. Ja intresset är stort för vår nyaste klass/tävling som är veterantävlingen Silverryggen. Vi tycker oss se ett stort intresse bland många i målgruppen att börja tävla i vår härliga sport och med vår senaste satsning Silverryggen vill vi erbjuda just det – en folkklasstävling för oss veteraner över 40. Så åldersgränsen är att du måste fylla 40 under året, är du yngre än så hänvisar vi till andra tävlingar. Någon övre åldersgräns har vi i inte. Vi tror stenhårt på Silverryggen och ser ljust på framtiden för tävlingen. Självklart både dam och herrklass.

Strongwoman

Damsidan vill vi försöka få att växa till sig ordentligt. Och det tror vi att det finns goda förutsättningar för bara vi ger det lite tid. Genom våra onlinetävlingar under våren 2021 så såg vi många debutanter som tog steget att prova på vår sport under enkla former. Då vi kommer att erbjuda samma upplägg som i herrarnas Gärdsgårdsserien. I Kraftkamp Strongwoman så finns även här två olika klasser där du som atlet väljer klass efter din förmåga/styrka. Lätta klassen – lite lättare vikter, perfekt för nybörjare. Tunga klassen – lite tyngre vikter och lämpligt för dig som har tränat ett tag. Ingen av våra tävlingar är viktklassindelad – vad du väger saknar betydelse.

Slaget om Småland

En återkommande folkklasstävling som arrangerades tillsammans med Åseda IF första gången under Olsmässan i Åseda sista fredagen i juli 2017. En påkostad och välarrangerad strongmantävling för amatörer med 16 inbjudna deltagare från hela Sverige. Elitsatsande oavsett viktklass hänvisas till andra tävlingar, endast amatörer är välkomna att delta. Tack vare grensponsorer och Tävlingssponsorer så är det prispengar till topp 3 i respektive gren och allt överskott från tävlingen skänks till Barncancerfonden. I Slaget om Småland är publiken i fokus och det är mycket kamp man mot man i tävlingen. Tack vare Olsmässan fina festivalområde så blir det en fantastisk inramning på evenemanget. Slaget om Småland kördes 2018 och 2019. Pga Covid -19 så pausade vi tävlingen 2020 och 2021. Självklart satsar vi på att köra igen 2022!